Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Нові Patriot від Німеччини прийдуть в Україну разом із винищувачами F-16, — ЗМІ

Німеччина передасть Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Ці постачання можуть збігтися з наданням нашій країні винищувачів F-16.

Про це повідомило видання The New York Times. Журналісти зазначили, що вже з понеділка, 6 травня, близько 70 українських військових розпочнуть шеститижневі навчання на Patriot на авіабазі у східній Німеччині.

"Після завершення навчань німецьким військовим зазвичай потрібно близько двох днів, щоби перевезти величезні пускові установки, радар та інші частини до логістичного центру в Польщі та передати їх українським офіційним особам, які мають перевезти їх через кордон", — йдеться у статті.

Однак у підсумку обіцяний зенітний ракетний комплекс може прибути до України не раніше кінця червня. Водночас постачання Patriot може збігтися з постачанням F-16.

"Хоча Україна просила ці літаки майже з початку війни в лютому 2022 року, їх постачання очікується лише влітку цього року — і спочатку лише в невеликій кількості", — пояснили американські медівники.

Як відомо, питання посилення протиповітряної оборони України стало одним із перших пунктів на порядку денному на тлі загострення російських обстрілів. За словами президента Володимира Зеленського, для повного захисту українського неба потрібно близько 25 систем Patriot. У середині квітня Німеччина оголосила про надання Україні додаткової системи Patriot.

Нагадаємо, що наприкінці квітня очільник Пентагона Ллойд Остін попросив країни, які мають ракетні комплекси Patriot, передати їх Україні для посилення протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2024 19:35