Фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних cил України\Facebook

Один із загиблих у Німеччині українців служив у Десантно-штурмових військах, — ЗСУ

Один із військовослужбовців, які загинули після нападу росіянина в Німеччині, був бійцем 122-го аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Про це повідомило Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

"Встановлено особу одного із військовослужбовців, які загинули у Німеччині у місті Мурнау. Ним є наш побратим — військовослужбовець 122-го аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ ЗС України. З етичних міркувань ми не повідомляємо його імені", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у 2023 році військовий був поранений в боях за Білогорівку, після чого проходив лікування та реабілітацію у Німеччині. 

Командування ДШВ висловило співчуття родичам та друзям загиблого військовослужбовця.

Що відомо про вбивство українських воїнів у Німеччині

27 квітня в місті Мурнау-ам-Штафельзее, федеральна земля Баварія, ФРН, на території місцевого торговельного центру внаслідок ножових поранень було вбито двох громадян України, чоловіків 1987 та 2001 років народження. Загиблі українці були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. 

За інформацією Генерального консульства України у Мюнхені, поліція Гарміш-Партенкірхен затримала за підозрою у вчиненні подвійного вбивства 57-річного громадянина Російської Федерації. Наразі триває слідство.

Нагадаємо, 17 лютого у Німеччині заарештували трьох підлітків через убивство українського 17-річного баскетболіста Володимира Єрмакова. Їх підозрюють у співучасті в злочині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 22:58