Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Окупанти частково просунулися на фронті: аналітики ISW проаналізували ситуацію

Російські окупанти продовжують штурмувати Часів Яр. При цьому вони не полишають спроб захопити території в Донецькій і Запорізькій області. При цьому мають певне просування на фронті.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Вони деталізували, що 7 квітня російські окупанти здійснили наземні атаки поблизу Богданівки, Нового мікрорайону, поблизу Іванівського, Кліщіївки й Андріївки.

Водночас ворог нещодавно просунувся на північний захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, показують, що Росія має успіхи вздовж залізничної лінії на захід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки).

Натомість пропагандисти стверджували, що окупанти також просувалися на північний захід від Авдіївки та на південний захід від Очеретиного і до південної околиці населеного пункту. Інший російський мілітарний блогер додав, що Росія просунулася на 1,5 кілометра вглиб до бурелому вздовж лінії Новобахмутівка — Бердичі. Однак ISW не знайшов підтвердження цих російських заяв.

Крім того, окупанти нещодавно підтвердили наступ у Запорізькій області. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, показують, що ворог просунувся вулицею Скидною до нових позицій у південно-східному Роботиному. Один мілітарний блогер стверджував, що російські війська також мають успіхи в північно-західній частині Роботиного, хоча ISW ще не спостерігав візуального підтвердження того, що російські війська діють у цьому районі.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Президент Росії Володимир Путін 7 травня розпочав свій п’ятий термін на посаді президента Росії та наголосив на необхідності беззаперечного автократичного правління Росії, водночас побічно закликаючи до перемоги в Україні
  • Російські ультранаціоналісти вихваляли початок п’ятого терміну Путіна як історичну подію та відкрито схвалювали автократичну традицію, за якою Путін керується, при цьому один із них прославляв його як "імператора"
  • Білорусь оголосила про раптову перевірку ядерної готовності, ймовірно, як частину посиленої кампанії рефлексивного контролю Кремля, націленої на ухвалення рішень Заходом
  • Генеральна прокуратура Росії 7 травня оголосила американську неурядову організацію Freedom House «небажаною організацією», ймовірно, в межах зусиль з консолідації контролю над внутрішнім інформаційним простором і подальшого позбавлення росіян доступу до організацій громадянського суспільства
  • Російські окупаційні чиновники продовжують спроби примусового призову мирного українського населення до російської армії в окупованій Херсонській області

Нагадаємо, що, за інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої, 804-ї доби повномасштабного російського вторгнення, на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав один ракетний та 47 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Крім цього, російська диверсійно-розвідувальна група намагалася прорватися в районі населеного пункту Пальна Харківської області — Сили оборони відбили ворожий штурм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 09:40