Фото: 126 бригада територіальної оборони

Окупанти вночі атакували Україну "шахедами" та ракетами С-300: скільки вдалося збити

У ніч на 4 травня російські загарбники атакували територію України 13 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Силам оборони вдалось знищити усі ворожі дрони.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. Військові зазначили, що усі пуски повітряних об'єктів здійснювались із Бєлгородської області Росії.

"В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА у Харківській та Дніпропетровській областях", — йдеться у зведенні військових.

Робота протиповітряної оборони 4 травня. Звіт Повітряних сил

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Атака "шахедів" на Харків 4 травня

У ніч на суботу, 4 травня, російські загарбники здійснили удар по цивільній інфраструктурі Основ'янського району Харкова. У місті сталися два "прильоти". На місці одного із влучань виникла масштабна пожежа. Спершу мер міста Ігор Терехов повідомляв про одну постраждалу людину, однак пізніше додав, що таких осіб троє, серед них — дитина.

Своєю чергою голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вказав, що постраждала дитина 2010 року народження та жінка госпіталізовані, ще одній 89-річній жінці надали допомогу на місці. Крім цього, до медиків звернулася четверта постраждала — 52-річна жінка.

Нагадаємо, 3 травня рашисти також обстріляли Харків, внаслідок чого було зруйновано кілька будинків у Холодногірському районі. Також ушкоджень зазнав трамвай з пасажирами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 08:05