Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Орбан визначився, який "мирний план" підтримує Угорщина для завершення війни в Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримує так званий китайський мирний план для вирішення війни в Україні. Таку заяву він зробив під час зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Будапешті 9 травня.

Про це повідомляє Origo.

Глава угорського уряду, говорячи про повномасштабну російську агресію проти України, вкотре заявив, що "Європа на боці війни". При цьому політик переконаний, що його країна є єдиним винятком, тому що "закликає до негайного припинення вогню і мирних переговорів і підтримує всі міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру".

"Ми також підтримуємо китайську мирну ініціативу, представлену Сі Цзіньпіном", — наголосив Орбан.

Угорський прем'єр-міністр також назвав Китай "одним зі стовпів нового світового порядку".

Нагадаємо, що Будапешт вимагає відновлення всіх прав угорської меншини, які та мала 2015 року. Такою є угорська передумова для проведення зустрічі між президентом України Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Віктором Орбаном.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не дозволить втягнути Будапешт у війну. Адже, на його думку, Захід перебуває за крок від введення військ в Україну.

Ще на початку квітня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову повторив тезу про те, що Європейський Союз має зосередити зусилля на завершенні вступу країн Західних Балкан. А "східним розширенням" варто займатися вже після цього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 21:55