Фото: сайт президента

Озвучив нагальні пріоритети у війні: Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова (відео)

Під час вечірнього відеозвернення 8 травня президент Володимир Зеленський розповів про нагальні пріоритети у війні з Росією. Силам оборони потрібно зірвати наступальні операції ворога на фронті.

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

Глава держави повідомив, що сьогодні була окрема доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. 

"Наші позиції на фронті, фізичний захист наших людей та громад, зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальні пріоритети", — сказав президент.

Наближення до справедливого миру

Зеленський зазначив, що продовжив сьогодні перемовини з лідерами, які можуть допомогти Україні та  всій Європі наблизити справедливий мир і реальну, довготривалу безпеку. 

"Продовжуємо готувати перший Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії та повинен стати справді ефективним мироустановчим майданчиком. Сьогодні я особисто запросив на Саміт лідерів Данії, Німеччини, Нідерландів, Угорщини, Спадкоємного принца Саудівської Аравії та Генерального секретаря Ради Європи", — сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що дуже важливо, що Україна в діалозі з усіма лідерами й фактично з усіма має спільну мету — повернути справжній спокій міжнародним відносинам і гарантувати справедливість кожному народу — кожному, що його не знищать. 

"Світ лише у взаємодії здатен це забезпечити. І я дякую кожному лідеру, кожній державі, які вже підтвердили свою участь у Саміті миру. Ми працюємо над тим, щоб зрозуміли нас та приєдналися й усі інші. Кожен, хто допомагає, відчує вдячність історії", — сказав український лідер.

Варто зазначити, що у рамках міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський 8 травня особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. На нього Швейцарія запросила понад 160 країн і міжнародних організацій, але не Росію.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що на Глобальному саміті миру Україна планує зосередитись на трьох головних питаннях. Ця представницька зустріч відбудеться вже 15-16 червня.

Нагадаємо, що 16 січня президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрілися в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Вони відвідали виставку про воєнні злочини Росії, яку відкрили в Українському домі.

Своєю чергою Китай ініціює міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній повинно розглядатись справедливе обговорення всіх мирних планів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 22:21