Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Перша партія зброї прибуде в Україну вже в найближчі години, — Байден

Першу партію військової допомоги Україні в межах щойно підписаного закону про додаткове фінансування відправлять "вже у найближчі години".

Про це заявив президент США Джо Байден на спеціальному брифінгу 24 квітня після підписання пакета законодавства, в якому є також важливий документ про допомогу Україні.

Президент США пообіцяв подбати про те, щоби постачання розпочалися невідкладно.

"Вже в наступні декілька годин ми розпочнемо відправляти зброю в Україну. Це будуть ракети для протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, боєприпаси для ракетних систем і бронетехніки", — оголосив Байден.

За його словами, це інвестиція не тільки в безпеку України, але й у безпеку Європи.

«І це інвестиція у нашу власну безпеку, тому що коли наші союзники сильніші — ми теж сильніші", — наголосив президент США.

Він також нагадав, що гроші на підтримку України одночасно є інвестицією в американську оборонну промисловість, оскільки вона виготовлятиме заміщення тій зброї, яку передають в Україну.

За інформацією CNN, більшість зброї, яку США готують для передачі Україні після підписання закону про допомогу, завчасно привезли на склади у Німеччині та Польщі.

Як відомо, 23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Нагадаємо, що сьогодні оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Наша держава отримає додаткові боєприпаси, артилерію та броньовану техніку на суму один мільярд доларів. Про це повідомили на офіційному сайті Пентагона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 19:55