Фото ілюстративне. Джерело: hvylya.net

Попереду — дощовий тиждень в Україні: синоптики спрогнозували погоду на наступні дні

Майбутній робочий тиждень в Україні буде дощовим, особливо не радуватиме він теплими променями сонця. Тільки ближче до його закінчення можлива суха погода.

Такий прогноз зробили в Укргідрометцентрі.

У понеділок, 6 травня, в Україні місцями пройдуть дощі. Відчутні опади будуть на заході, півночі та в центрі України, у тому числі у Києві та області. Без опадів буде на півдні та сході. Щоправда, хмарність ніхто не скасовував.

З примітного для першого дня тижня — температура повітря по всій Україні буде однорідною. Середня температура вночі варіюватиметься в межах +8...+12°С. А вдень максимально до +25°C (у Миколаївській області). При цьому здебільшого на півдні буде холодніше, ніж в інших регіонах. Наприклад, на півночі вдень (наприклад, у Чернігівській області) максимально температура підніметься до +24°С, коли, наприклад, в Одеській області вдень лише до +23°С.

Погода на понеділок, 6 травня. Джерело: Укргідрометцентр

Погода на понеділок, 6 травня. Джерело: Укргідрометцентр

У вівторок, 7 травня, дощів відчутно побільшає. Вони захоплять ще більшу частину центру, Одеську область і доберуться до південного сходу, Дніпропетровської області. Причому дощі будуть супроводжуватися грозами. Також опади можливі і на сході, зокрема в Харківській області.

У середу, 8 травня, дощі з центру та заходу України перекачують на схід та південь. Щоправда, опади оминуть Одеську область та Харківський регіон.

А ось у четвер, 9 травня, дощів стане менше. Вони пройдуть краєм, у частині західних областей (Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська та Львівська) і накриють увесь південь.

У п'ятницю, 10 травня, дощів не очікується, але хмарна погода залишиться.

Нагадаємо, синоптик Наталія Діденко прогнозувала, що в неділю, 5 травня, в Україні очікувалася переважно сонячна погода без опадів. Подекуди можливими були заморозки. Погоду в країні зараз визначає антициклон Sven.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 22:59