Фото: соцмережі

Pornhub став платником податків в Україні

Компанія, якій належить популярний порносайт PornHub, зареєструвалася платником податку на додану вартість (ПДВ) в Україні.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

"Дякую PornHub за повагу до наших податкових законів! Компанія, якій належить сервіс PornHub, врешті зареєструвалася платником ПДВ, як постачальник електронних послуг. Тож тепер можна пильнувати за сумлінною сплатою податків не лише Only Fans", — написав він у Telegram.

За його словами, сервіс еротичного контенту Only Fans за перший квартал 2024 року поповнив бюджет на 0,7 мільйона доларів.

"Триває компанія декларування особами-нерезидентами, які здійснюють операції з постачання електронних послуг фізичним особам. В першому кварталі 2024 року маємо плюс 17 нових платників", — зазначив нардеп.

Він підкреслив, що на сьогодні 78 (зі 105) платників задекларували свої податкові зобов’язання на суму 2,4 мільярда гривень. Найбільші платники ПДВ з цифрових послуг задекларували та сплатили понад два мільярди гривень ще до настання граничного строку.

Нагадаємо, станом на 1 квітня, з початку 2024 року до державного бюджету України надійшло понад 300 мільярдів гривень від платників податків. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.05.2024 20:54