Микола Сираш. Джерело: соцмережі футбольного клубу "Хуст"

Працівники ТЦК забрали футболіста "Хуста", з ним відсутній зв’язок: клуб просить про допомогу

Футбольний клуб "Хуст", який виступає у Першій лізі українського футболу, повідомив, що захисника команди Миколу Сираша забрали до місцевого територіального центру комплектування. Після цього звʼязок з ним обірвався.

Про це прес-служба футбольного клубу "Хуст" написала на своїх інформаційних ресурсах.

"Миколу Сираша — одного з основних гравців ФК "Хуст" 7 травня прямо з міського вокзалу забрали працівники ТЦК та доставили до військкомату. На момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще не вступив у дію, в славнозвісному Хустському ТЦК свої правила незаконного утримання людей. Звʼязок з футболістом на цей момент відсутній. Подальша доля — невідома", — зазначили в закарпатському футбольному клубі.

Там зауважили, що в Хусті довгий час не було футболу. Новостворений футбольний клуб "Хуст" зміг за 5 років виграти Першість Закарпаття, успішно дебютувати в професійному футболі, здобувши право представляти Закарпаття у Першій лізі України, одним з головних напрямків клубу є розвиток дитячого футболу. Зараз активно займається 130 дітей різного віку. Клуб існує винятково за кошти небайдужих меценатів.

"Але зараз нам доводиться боротися не лише на полі зі суперниками, а й із місцевим ТЦК. Чемпіонат України на межі зриву! Команди відмовляються їхати в Хуст через дії Хустського ТЦК. Декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно — отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, в яких гратиме три клуби? Що робити іншим клубам? Про яку конкуренцію та розвиток футболу може йти мова? Чи можуть працювати українські професійні клуби в таких умовах?" — поставили запитання у футбольному клубі "Хуст".

ФК "Хуст" попросив реагування та підтримки у голови Української асоціації футболу Андрія Шевченка, голови Професійної футбольної ліги Олександра Каденка, голови обласної військової адміністрації Віктора Микити та голови Закарпатської асоціації футболу Івана Дурана та всіх небайдужих щодо цієї ситуації.

"Зовнішній ворог прагне знищити нас, нашу мову, культуру, спорт. Допоможіть врятувати український футбол", — йдеться у заяві закарпатського клубу, який попросив про розголос цієї ситуації.

"Хуст" посідає шосте місце у турнірній системі групи "Вибування" Першої ліги. Микола Сираш є вихованцем кропивницької "Зірки". Цей сезон розпочав у складі "Чернігова", а взимку перебрався до "Хуста".

Нагадаємо, член Комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть карати за порушення прав людини під час здійснення ними мобілізаційних заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.05.2024 10:39