Фото: ДБР

Присвоїли з підприємства під час окупації мільйони гривень: чиновниці з Херсона постануть перед судом

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду справу щодо чиновниць комунального підприємства Херсона, яких підозрюють у привласненні 13 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, на початку окупації міста на рахунках "Херсонтеплоенерго" були накопичені платежі від фізичних та юридичних осіб за надані послуги з постачання теплової енергії. Замість збереження грошей підприємства на депозиті або оплати боргів за газ директорка підприємства організувала схему виведення коштів на приватні рахунки. До реалізації протиправної схеми вона залучила головного бухгалтера та очільницю профспілкової організації.

Посадовиці Херсон

Фото: ДБР

Слідство зазначає, що, маючи віддалений доступ до рахунків комунального підприємства, підозрювані переказали гроші на рахунок профспілкової організації всупереч законодавству, яке діє під час воєнного стану. Далі за сприяння очільниці профспілкової організації ці гроші переказали під виглядом безвідсоткової позики на свої приватні рахунки. Після цього фігурантки розпорядилися грошима на власний розсуд.

Посадовиці Херсон

Фото: ДБР

Згідно з матеріалами слідства, загалом за такою злочинною схемою з рахунків "Херсонтеплоенерго" в період з червня по серпень 2022 року було виведено 13 мільйонів гривень. Підозрюваних було звільнено з підприємства, а всі викрадені гроші було повернуто.

Учасницям схеми інкримінують привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та відмивання майна, отриманого злочинним шляхом. За цей злочин фігурантками загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років. 

Нагадаємо, днями антикорупційні органи повідомили про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 мільйонів гривень народному чинному народному депутату України. Йдеться про Андрія Клочка зі "Слуги народу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.05.2024 06:23