Колаж: TrueUA

"Путін — президент": Держдеп США здивував заявою про "інавгурацію" в Росії

Сполучені Штати Америки не відправлять свого представника на так звану інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Однак у Держдепі продовжать вважати його президентом Росії.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу в понеділок, 6 травня, ввечері.

На запитання про те, чи відправлять США представника свого посольства на "інавгурацію" Путіна з огляду на те, що посол нині перебуває за межами Москви, Міллер відповів: "Ні, нашого представника не буде на його інавгурації".

Водночас він підтвердив попередню позицію Вашингтона про те, що там і далі визнають Володимира Путіна президентом Росії.

"Ми однозначно не визнаємо ті вибори президента в Росії вільними та чесними, але він — президент Росії та продовжуватиме діяти в цій ролі", — пояснив речник Держдепу.

До того ж агенції Reuters стало відомо, що не всі держави-члени Європейського Союзу вирішили ігнорувати "інавгурацію" Путіна. Європейський дипломат на умовах анонімності повідомив журналістам, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть "інавгурацію" кремлівського диктатора, але решта сім — надішлють своїх представників.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України оприлюднило відповідну заяву, де зазначено, що немає підстав для визнання кремлівського диктатора Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії. Адже він "переміг" після численних порушень загальновизнаних міжнародних норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 22:35