Колаж: TrueUA

Путін нелегітимний: у МЗС України закликали світ не визнавати президентство кремлівського диктатора

Немає підстав для визнання кремлівського диктатора Володимира Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії. Адже він "переміг" після численних порушень загальновизнаних міжнародних норм.

Про це заявило Міністерство закордонних справ України. У відомстві зазначили, що під час так званих "виборів" у Росії порушили положення численних міжнародних документів, які є основою сучасної системи міжнародних відносин.

Одним із таких кричущих порушень стала організація виборчого процесу на окупованих територіях України — зі свідомим залученням погрозами та шантажем до участі у ньому мільйонів громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях або під примусом переміщені у захоплені регіони.

"Такі дії Росії, попри попередження з боку авторитетних міжнародних інституцій, укотре доводять, що її керівництво не визнає своєї відповідальності та не збирається припиняти незаконну, неспровоковану та невиправдану повномасштабну збройну агресію проти України", — йдеться в заяві.

Виходячи з цих фактів, а також враховуючи чинний ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна, "Україна не бачить правових підстав для його визнання демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації", акцентували в МЗС.

"Закликаємо іноземні держави, міжнародні організації та громадськість підтримати це, не визнавати результати російських псевдовиборів і легітимності російського диктатора Володимира Путіна", — підсумували в українському МЗС.

Раніше Чехія, Естонія, Латвія й інші країни Європи підтвердили, що їхні представники не відвідають так звану інавгурацію Володимира Путіна 7 травня. Своєю чергою, очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель виступив проти присутності представників ЄС на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський іще в лютому заявляв, що російський диктатор Володимир Путін утримує владу за допомогою корупції та насильству. У цивілізованому суспільстві не можна приймати його, як рівного серед рівних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 16:28