Фото: ВРУ

Рада підтримала продовження воєнного стану та мобілізації в Україні

У середу, 8 травня, Верховна Рада проголосувала за продовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.

Про це повідомив народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Парламент затвердив указ президента Володимира Зеленського №11234 про продовження дії воєнного стану", — написав він у Telegtam.

"За" проголосували 339 народних депутатів. Так, 14 травня воєнний стан буде продовжено на 90 днів. Відповідно до 11 серпня 2024 року 2024 року. Железняк підкреслив, що це було вже 11 одинадцяте голосування Верховної Ради за воєнний стан.

Скріншот Telegtam-сторінки Ярослава Железняка

Скріншот Telegtam-сторінки Ярослава Железняка

Також 8 травня Рада затвердила указ президента №11235 про продовження мобілізації в Україні.

"За" проголосували 336 народних обранців. Це також 11 голосування народних обранців. 

Скріншот Telegtam-сторінки Ярослава Железняка

Скріншот Telegtam-сторінки Ярослава Железняка

Воєнний стан — це особливий правовий режим, який передбачає надання органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних якнайшвидшої стабілізації ситуації в країні.

Варто зазначити, що 7 травня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони підтримав внесені напередодні президентом Володимиром Зеленським законопроекти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів.

Нагадаємо, 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон, який запустить в дію електронний кабінет військовозобов'язаного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 13:39