Фото: Telegram/Вадим Філашкін

Рашисти з "Градів" вгатили по Донеччині: загинули дитина та жінка

У четвер, 2 травня, обстріляло село Мемрик у Донецькій області з реактивної системи залпового вогню "Град". Загинули двоє людей, ще двоє поранені.

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Зазначається, що удару по населеному пункту ворог завдав близько 18:30. Рашистський снаряд поцілив по приватному сектору, влучивши у припаркований біля домоволодіння автомобіль. 

"Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років", — йдеться у повідомленні.

Натомість 35-річна матір дитини та 68-річний сусід отримали поранення різного ступеня тяжкості. Лікарі діагностували у них осколкові й мінно-вибухові травми. У прокуратурі зауважили, що на момент обстрілу всі постраждалі перебували на власних подвір’ях.

обстріл села Мемрик

Фото: Донецька обласна прокуратура

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", — додали у прокуратурі.

Нагадаємо, 2 травня рашисти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах на Харківщині. Ворог бив по населеному пункту авіабомбами. Внаслідок ворожої атаки постраждали дев'ять людей, серед них — шестеро дітей. 

Також 1 травня російські окупанти атакували приватний житловий будинок на Харківщині. Внаслідок ворожого удару загинула мирна мешканка селища Липці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 21:57