Фото: facebook.com/PavloPetrenko.official

Росія оголосила у розшук колишнього міністра юстиції України Петренка

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук колишнього міністра юстиції України Павла Петренка.

Про це повідомило пропагандистське видання "Риа Новости".

"Петренко Павло Дмитрович, 17.07.1979. Розшукується за статтею КК", — йдеться в повідомленні.

За якою саме статтею кримінального кодексу росіяни розшукують Петренка, наразі невідомо.

Що відомо про Павла Петренка

Український політик та юрист. Народний депутат України VII скликання. Член Політради партії "Народний фронт". Міністр юстиції України з 27 лютого 2014 року по 29 серпня 2019 року.

У листопаді 2010 року обраний депутатом Київської обласної ради, член постійної комісії з питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією.

На парламентських виборах у грудні 2012 року обіймав посаду керівника юридичного департаменту Об'єднаної опозиції "Батьківщина". З 12 грудня 2012 року — народний депутат України 7-го скликання від партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", № 52 в списку. Секретар Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя.

За час роботи в парламенті став автором та співавтором понад 60 законопроектів, третина з яких були прийняті Верховною Радою. У березні 2014 року склав повноваження народного депутата України, перейшовши працювати в уряд. З 10 вересня 2014 року — член Політради партії "Народний фронт".

Був активним учасником Євромайдану. 27 лютого 2014 року увійшов до складу Кабінету Міністрів України Арсенія Яценюка, очоливши Міністерство юстиції України. 28 лютого був затверджений в. о. президента України Олександром Турчиновим як постійний член Ради національної безпеки та оборони України. Потім був міністром юстиції за президентства Петра Порошенка й Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 4 березня Росія заочно заарештувала екс-посла України в Казахстані Петра Врублевського. Його звинувачують у "розпалюванні національної ворожнечі та ненависті".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2024 16:37