Фото: ілюстративне. Джерело: transkarpatia.net

Румунські прикордонники знайшли тіло чоловіка на березі Тиси: це вже 25-й випадок

У понеділок, 6 травня, румунські прикордонники виявили тіло загиблого чоловіка у річці Тиса. Ймовірно, він намагався незаконно перетнути кордон України річковою ділянкою. 

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби з України.

"Ще одне тіло людини виявили на березі Тиси. Загиблий – чоловік середнього віку з ознаками довготривалого перебування у воді", — йдеться у повідомленні.

Тіло чоловіка румунські прикордонники знайшли зі свого боку кордону. Про трагічний випадок вони повідомили своїх українських колег. Особу потопельника наразі встановлюють, оскільки документів при ньому не було.

У ДПСУ зазначили, що від початку повномасштабного російського вторгнення це вже 25-й летальний випадок на річковій ділянці кордону під час його незаконного перетину.

"Вкотре закликаємо громадян уникати подібних ризиків й не нехтувати своїм життям і здоров’ям!" — наголосили прикордонники.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Скільки чоловіків щодня намагаються незаконно перетнути кордон

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники щодня викривають на спробах незаконно перетнути кордон за підробленими документами або підкупу до 10 чоловіків. Найбільше спроб незаконного перетину кордону стається на межі з Молдовою та Румунією.

Також продовжуються випадки спроб незаконного перетину кордону на "зеленій ділянці". Їх, словами Демченка, більше. Водночас він додав, що кордон посилений, а групи прикордонників разом із правоохоронцями діють і в прикордонній зоні, щоб завчасно викривати спроби незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, 28 квітня українські прикордонники знайшли в річці Тиса тіла двох чоловіків. Вони загинули, намагаючись переплисти її. Ймовірно, це ухилянти, які таким небезпечним чином намагалися покинути територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.05.2024 12:43