Затримання 21-річної дівчини в Чернігові. Джерело: поліція у Чернігівській області

Шість пострілів з бойового пістолета: в Чернігові дівчина застрелила батька-тирана

У Чернігові 21-річна дівчина застрелила свого 50-річного батька. Він упродовж тривалого часу знущався з неї та матері.

Про це повідомила прес-служба поліції Чернігівської області.

"До поліції надійшло повідомлення від диспетчера екстреної медичної допомоги про те, що в одній з квартир багатоповерхівки в Чернігові перебуває чоловік зі смертельними вогнепальними пораненнями. Попередньо відомо, що у квартирі між офіційно безробітним батьком і його дочкою-студенткою виник конфлікт. На ґрунті неприязних стосунків дівчина здійснила шість пострілів батьку у спину з бойового пістолета", — розповіли правоохоронці.

Антоніна навчалась у Національному університеті "Чернігівська політехніка" за спеціальністю "Фінанси, банківська справа та страхування", займалася музикою та спортом. Знайомі та сусіди характеризують дівчину лише з позитивного боку.

"Дівчинка дуже хороша, а він — лайно. Він знущався з дівчинки. Навіть ребра ламав. Вона терпіла. Тільки як за нею він гониться, так вона ховається у туалет і виск такий. Ребро переламати, ну як ви думаєте? Дуже бив. Вона така розумничка, вона в інституті сама, за свої гроші вчилася. А він, тварина, змушував усе робити. У нього ж іще рушниця була, бігав із рушницею", — сказала сусідка Ольга Олексіївна у коментарі "Суспільне. Чернігів".

Викладачка Антоніни у музичній школі Світлана Безпала зауважила, що дівчина грала у кількох музичних колективах на бас-гітарі.

"Дуже привітна, дуже делікатна людина, завжди допоможе, завжди з дітками, її діти обожнюють, тобто характеристика найпозитивніша. Для нас це стало шоком, але ми розуміємо, що до цього призвело. Відпрошувалася постійно з репетицій, такі смски, що вдома погана атмосфера, бо батько п’яний буянить, боюся мати залишити саму, бо може вбити", — розповіла вона.

За словами Світлани Безпалої, дівчина казала, що синці й садна отримувала під час занять спортом, а пів року тому зізналась, що батько її б’є.

Мати дівчини Тетяна Ємельяненко у суді підтвердила, що вони з донькою страждали від домашнього насильства з боку чоловіка.

"Неодноразове, постійне після зловживання алкоголем насильство з боку мого чоловіка над донькою і наді мною. Постійні сварки, постійні ображання, принижування, іноді фізичне насильство. Це було не один день. До початку бойових дій, коли було більш спокійне життя в країні, ми якось рідше з цим стикалися. Після початку бойових дій ми з цим стикалися майже кожного дня, кожного тижня. Вигнати людину, яка два метри зростом, просто так з квартири, ну як її виженеш. Розмовляти, як з адекватною людиною, з ним не було змоги, тому що він одразу починав кричати, починав принижувати. Ця трагедія, цього не повинно було статися. Але я навіть зараз не бачу іншого взагалі якогось виходу з ситуації", — розповіла жінка.

Наразі подію кваліфікували як умисне вбивство за відповідною статтею Кримінального кодексу України, дівчині загрожує до 15 років позбавлення волі. Деснянський районний суд Чернігова 8 травня відправив підозрювану на два місяці під варту, мати дівчини заявила, що вони подаватимуть апеляцію.

Нагадаємо, що наприкінці квітня в Харкові чоловік з рушниці застрелив дружину та 28-річну доньку. Вбивцю затримали правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.05.2024 14:21