Андрій Клочко. Джерело: Вікіпедія

"Слузі" Клочку, якого підозрюють у незаконному збагаченні, обрали запобіжний захід

Суд обрав запобіжний захід народному депутату від "Слуги народу". Йому повідомили  про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 мільйонів гривень.

Про це поінформувала Спеціалізована антикорупційна прокуратура. У відомстві не називають його прізвища, але різні інформаційні ресурси стверджують, що мова йде про народного депутата від "Слуги народу" Андрія Клочка.

"У п’ятницю, 10 травня, слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП і застосував запобіжний захід у вигляді 12 мільйонів гривень застави до чинного народного депутата України, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 мільйонів гривень", — розповіли у САП.

Також на підозрюваного покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися за межі міста Києва без дозволу детектива, прокурора та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками у справі;
  • дати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Заставу можна внести не пізніше п’яти днів із дня обрання запобіжного заходу. Термін дії обов'язків, покладених на підозрюваного, — до 10 липня.

Схема незаконного збагачення. Джерело: САП

Схема незаконного збагачення. Джерело: САП

Український олігарх Ігор Коломойський перебуватиме під вартою до 7 липня 2024 року без права на заставу. Його підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка, директора українсько-американської Консалтингової компанії "Фарго". Це відбувалося ще 2003 року в Феодосії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2024 13:57