Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Трампа оштрафували на $9000 та пригрозили арештом: що відомо

Колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа визнали винним у порушенні заборони на публікацію у соцмережах інформації про суд над ним. Відтак, Трампа зобов'язали сплатити штраф.

Про це повідомляє NBC News.

За інформацією видання, відповідне рішення виніс суддя Нью-Йорка Хуан Мерчан. Наголошується, що 10 дописів Трампа в його соцмережі Truth Social, де критикувались відібрані судом присяжні та потенційні свідки прокуратури, порушують так званий gag order — заборону розголошення інформації про учасників процесу.

Через ці дописи сторона обвинувачення вимагали призначити штраф Трампу у розмірі 1 000 доларів за кожен випадок. Проте у підсумку суддя наклав дещо менший штраф — 9000 доларів.

Водночас суддя попередив, що більше не потерпить подальших порушень своїх наказів, і наголосив, що "якщо це буде необхідно та доречно за даних обставин", він призначить Трампу покарання у вигляді позбавлення волі.

Зауважимо, прокуратура штату Нью-Йорк інкримінувала Трампу сім звинувачень. Його підозрюють у шахрайстві, підробці документів та складанні неправдивих фінансових документів. В ухвалі суду йдеться, що компанія Трампа Trump Organization завищувала вартість своєї нерухомості, таким чином отримуючи вигідніші банківські кредити. 

Нагадаємо, згідно з опитуванням CNN, Дональд Трамп продовжує зберігати перевагу перед президентом Джо Байденом, оскільки передвиборча кампанія — і кримінальний процес над колишнім президентом просуваються вперед. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.04.2024 19:27