Фото: вікіпедія

У Бородянці на Київщині "зникли" 20 млн грн, виділені на відновлення

У Бородянці на Київщині виявили збитків майже на 20 мільйонів гривень. Йдеться про кошти, які були виділені на відновлення населеного пункту, який постраждав під час окупації Росії.

Про це повідомила Державна аудиторська служба України.

Так, під час ревізії Бородянської селищної ради аудитори Північного офісу Держаудитслужби виявили збитків на 19,8 мільйона гривень, які були виділені на відновлення населеного пункту. Зокрема, у Бородянці у пошкоджених внаслідок ворожих атак будівлях відсутні металопластикові вікна, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону. На ці потреби було виділено 14 мільйонів гривень.

До того ж роботи з відновлення вікон та дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 мільйона гривень.

"Крім того, згідно з чек-листами за програмою "єВідновлення", на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 мільйона гривень. Проте аудитори з’ясували, що таку ж суму, за рахунками, було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння. Подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування шляхом інших платників податків", — зазначили аудитори.

Інформацію про виявлені порушення передано в Офіс генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, протягом 2023 року Держаудитслужба перевірила низку населених пунктів щодо ефективності витрачання бюджетних коштів, направлених на відбудову України. Найбільше порушень та зловживань на даному етапі було виявлено у процесі перевірки Гостомеля на Київщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.05.2024 21:05