Фото: Festical de Cannes

У Франції затримали Жерара Депардьє: актора звинувачують у сексуальному насильстві

У понеділок, 29 квітня, у Франції правоохоронці затримали французького актора Жерара Депардьє за підозрою у сексуальному насильстві та домаганнях. З такими звинуваченнями проти артиста виступили двоє жінок.

Про це повідомляє видання BFMTV.

Так, одна із нібито потерпілих розповіла про домагання на зйомках стрічки "Зелені віконниці" (Les volets verts) у вересні 2021 року, де вона працювала декораторкою. За словами жінки, під час одного зі знімальних днів Депардьє сидячи в коридорі, схопив її ногами, затиснув між стегнами і, торкаючись її талії, грудей і сідниць, говорив непристойності. 

Водночас, як запевняє інша жінка, у березні 2014 року за кілька днів до початку знімального процесу короткометражного фільму "Маг і сіамці" (Magicien et les Siamois), кілька членів команди зустрічалися з Жераром Депардьє у Парижі, щоб завершити підготовку. Під час зустрічі асистентка заявила, що актор торкався її сідниць і робив непристойні зауваження. 

До того ж коли розпочалися знімання, Депардьє знову зустрівся з жінкою і, за її словами, продовжував торкатися її інтимних місць і робити відверті сексуальні пропозиції.

Сам Жерар Депардьє заперечує всі обвинувачення у сексуальних домаганнях і заявляє, що не здійснював жодних дій щодо жінок без їх згоди.

Зауважимо, що знаменитого французького актора вже не вперше звинувачують у сексуальному насильстві. Так, вперше Департьє звинуватили в насильстві 2018 року. Спочатку жінка приховувала свою особистість, але коли справу закрили через відсутність доказів, вона розсекретила себе. Постраждалою виявилася акторка Шарлотта Арнольд. Вона знову висунула звинувачення проти Депардьє у 2021 році.

Всього актора звинуватили у сексуальних домаганнях 13 жінок. Щоправда, лише троє з них подали заяви до прокуратури.

Нагадаємо, Національна рада 25 квітня вирішила включити до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці російських акторів — Максима Громова й Олександра Панова. Рішення регулятора базуються на проведеному моніторингу й аналізі контенту онлайн-медіа, платформ і соціальних мереж.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 29.04.2024 18:14