Фото для ілюстрації. Джерело: Дарницька районна державна адміністрація

У Києві до кінця тижня триватимуть військові навчання

У Дарницькому районі Києва з 6 по 10 травня проходитимуть військові навчання. В цей час заборонено знімати та публікувати відео та фото з пересуванням військових та військової техніки.

Про це йдеться у повідомленні Дарницької районної державної адміністрації.

Під час навчань відбудуться практичні дії із залученням особового складу, штатної військової техніки й озброєння. 

"Мета навчань — нарощування бойових спроможностей під час підготовки й ведення оборонної операції", — пишуть у держадміністрації. 

Раніше, а саме 18 квітня, речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш заявив, що українські пілоти, які навчалися у Великій Британії, зараз відправлені у Францію. Там вони проходитимуть наступний етап підготовки до опанування винищувачів F-16.

Він зазначив, що зараз постійно триває навчання в країнах, які допомагають навчати українських пілотів. Хоча навчальний центр F-16 організовано на території Румунії, але найбільші майданчики для підготовки розташовані у Британії, Франції та США.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що під час навчань українських пілотів на F-16 виникають певні складнощі. Однак ці винищувачі дуже важливі для України та допоможуть військовим у боях проти російських агресорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.05.2024 01:25