Фото: СБУ

У Кривому Розі затримали інформатора, який зливав дані про ППО російському "воєнкору"

Працівники Служби безпеки України затримали ворожого інформатора. Його підозрюють у наведенні російських ракет на Кривий Ріг. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, серед головних цілей окупантів були бойові позиції української протиповітряної оборони, яка захищає Кривий Ріг та прилеглі райони.

Для корегування ракетного удару по військових об'єктах росіяни залучили свого інформатора, яким виявився 27-річний місцевий мешканець. Завербували чоловіка, коли той через свої антиукраїнські коментарі у Telegram-каналах потрапив у поле зору російського пропагандиста, який входить до медійного пулу російського диктатора Володимира Путіна та співпрацює з російською розвідкою.

Затримання інформатора

Фото: СБУ

"За вказівкою ворожого пропагандиста його поплічник об’їжджав місцевість, де намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів. Додатково молодик відмічав на картах Google геолокації українських блокпостів та ремонтних баз військової техніки", — зазначають у СБУ. 

За даними слідства, цю інформацію підозрюваний планував передати через месенджер своєму російському куратору, який повинен був передати дані окупаційним військам. Проте працівники Служби безпеки зірвали плани агресора, адже своєчасно викрили ворожого поплічника й затримали його "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі. У затриманого вилучили телефон  з електронними картами місцевості, на яких підозрюваний позначав локації для підготовки повітряної атаки. Також під час обшуків у помешканні чоловіка було виявлено автомат АК-74 з глушниками та набоями до нього.

Затримання інформатора

Фото: СБУ

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Нагадаємо, 7 травня СБУ викрила мережу агентів Федеральної служби безпеки Росії, яка готувала вбивство президента України Володимира Зеленськогокерівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та голови СБУ Василя Малюка. Також затримали двох полковників Управління державної охорони, які забезпечували агентів озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 09.05.2024 01:43