Руїни Часового Яру / Скріншот з відео

У мережі показали, який вигляд має Часів Яр після безперервних обстрілів окупантів (відео)

Місяці жорстоких артобстрілів російської артилерії зруйнували стратегічно важливе місто Часів Яр на Сході України. Нові кадри з безпілотника показують, що у місті майже не залишилося цілих будівель, а натомість помітно обгорілі будинки та муніципальні установи.

Про це повідомляє Associated Press. У виданні акцентують, що місто, в якому колись було проживало 12 тисяч людей, зараз практично спорожніло.

На кадрах видно, як Часів Яр, розташований серед зелених полів і лісів, перетворюється на апокаліптичний об'єкт. Руйнування нагадують міста Бахмут та Авдіївку, з яких Україна відступила після місяців бомбардувань та величезних втрат з обох боків.

Стратегічно важливе місто вже кілька місяців перебуває під атакою російських військ. Його захоплення дасть Росії контроль над вершиною пагорба, з якого вона зможе атакувати інші міста, які є основою східної оборони України. Це підготувало б ґрунт для потенційно ширшого російського наступу, який, за словами українських чиновників, може розпочатися вже цього місяця.

Росія почала хвилі сухопутних атак і за участю бронетехніки на, що перевершують за чисельністю українські війська в Часовому Яру, яким відчайдушно не вистачає боєприпасів, поки США та інші союзники надішлють свіжі припаси.

В AP зазначають, що ряди середньоповерхових житлових будинків у Часовому Яру почорніли від вибухів, пробиті дірками або перетворилися на купи деревини та кам'яної кладки. Будинки та громадські споруди сильно пошкоджені. Золотий купол церкви залишився недоторканим, проте сама будівля має вигляд сильно пошкодженої.

Руйнування підкреслюють російську тактику випаленої землі протягом більш ніж двох років війни, оскільки її війська вбили та перемістили тисячі мирних жителів.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин заявив, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Водночас заступник начальника оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі вважає, що Росія не зможе захопити Часів Яр на Донеччині до 9 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 02.05.2024 07:52