Фото: mvs.gov.ua

У Росії оголосили у розшук Авакова і Данілова

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук колишнього секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олексія Данілова й екс-міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це повідомили пропагандисти "РИА Новости" й ТАСС з посиланням на сайт мвс РФ.

РФ оголосила у розшук Авакова

Скріншот із бази даних російського міністерства внутрішніх справ

Також у розшук оголосили колишнього очільника МЗС України Павла Клімкіна, екс-голову Верховної Ради й колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишнього міністра інформаційної політики України Юрія Стеця.

РФ оголосила у розшук Юрія Стеця

Скріншот із бази даних російського міністерства внутрішніх справ

Зазначається, що їх розшукують "за статтею КК", але не уточнюється, за якою.

Відомо, що у Росії також минулого тижня оголосили у розшук Володимира Зеленського та Петра Порошенка. У Міністерстві закордонних справ України назвали це "свідченням відчаю" російської державної машини. Там також нагадали, що, на відміну від нікчемних російських оголошень, ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна за підозрою у вчиненні воєнних злочинів є цілком реальним і підлягає виконанню в 123 державах світу.

Нагадаємо, що наприкінці березня Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці очільника Служби безпеки України Василя Малюка у справі "про публічні заклики до тероризму". Його також оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 08:23