Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Сенаті США схвалили заборону на імпорт збагаченого урану з Росії

У вівторок ввечері, 30 квітня, Сенат США проголосував за схвалення закону, який забороняє імпорт збагаченого урану з Росії, направивши законопроект до Білого дому, який заявив, що підтримує зусилля щодо блокування постачання реакторного палива Кремлем.

Про це повідомляє Bloomberg.

Закон про заборону імпорту російського урану, схвалений одноголосно, заборонить імпорт у США через 90 днів після набуття чинності, але допускає тимчасові відступи до січня 2028 року. Байден має підписати законопроект, перш ніж він стане законом.

За даними міністерства енергетики США, Росія постачала майже чверть збагаченого урану, що використовується для палива американського парку з більш ніж 90 комерційних реакторів, що робить її іноземним постачальником №1. Ці продажі приносять Росії близько 1 мільярда доларів на рік, але поповнення цих постачань може виявитися складним завданням і пов'язане з ризиком підвищення вартості збагаченого урану приблизно на 20%.

Білий дім закликав до "довгострокової заборони" на російський імпорт, який необхідний для того, щоб розблокувати близько 2,7 мільярда доларів для підтримки вітчизняної уранової промисловості, наданих Конгресом раніше цього року, за умови, що будуть встановлені обмеження на імпорт російського урану.

Раніше повідомлялось, що російська нафтова танкерна компанія "Совкомфлот" перейменовує свої судна, які потрапили під санкції Сполучених Штатів Америки.

Також 5 березня Державний департамент Сполучених Штатів Америки оголосив про запровадження нових санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили:

  • Повітряно-космічні сили Російської Федерації;
  • приватна військова компанія "Вагнера";
  • росіянин Павло Шевелін;
  • компанія "Елтехнорд" із Санкт-Петербурга;
  • громадянин Півнчної Кореї.

Раніше Сполучені Штати Америки ввели санкції проти організацій і осіб у Росії та інших країнах, які допомагали країні-агресорці обходити запроваджені щодо неї обмеження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2024 06:44