Посол Польщі в Україні Ярослав Гузи. Джерело: "Укрінформ"

У Варшаві відреагували на заяви російських пропагандистів про можливість анексії частини України Польщею

Російська пропаганда продукує безглузді заяви про нібито польські плани анексувати частину України. Польща не має жодних імперських амбіцій, на відміну від хворобливих потуг Кремля.

Паро це заявив посол Польщі в Україні Ярослав Гузи в інтерв’ю "Укрінформу". Він наголосив, що варто бути готовими до пропагандистських атак, у тому числі щодо нібито планів анексії.

"Однак я не впевнений, що хтось у це вірить у Польщі чи в Україні, адже це взагалі безглуздя", — сказав посол.

Він звернувся до свіжого воєнного досвіду Балкан, де стало видно, як старі конфлікти можуть перероджуватися в нові.

"Але я думаю, що у Східній Європі ми засвоїли ці уроки, тому сама ідея бути суверенною країною полягала в тому, щоби не повертатися до старих конфліктів", — пояснив Гузи.

Він акцентував, що Польща не є імперською державою, а з Україною єдині проблеми лежать в історичній площині.

"Але в цілому на нас чекає позитивне майбутнє, де ми спільно працюємо над тим, щоби зробити сусідство безпечнішим і забезпечити нам усім добробут", — підсумував польський посол.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначав, що російські лідери та пропагандисти намагаються спровокувати конфлікт між поляками й українцями, в тому числі заявами щодо нібито планів анексії українських територій Польщею.

Нагадаємо, що в березні минулого року румунська сенаторка Діана Шошоаке запропонувала анексувати частину територій України. У відповідь на скандальні заяви Міністерство закордонних справ України ініціювало санкції проти неї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2024 15:19