Нікол Пашинян. Джерело: newsarmenia.am

У Вірменії можуть заблокувати російські телеканали: президент озвучив умову

У Вірменії можуть зупинити мовлення телеканалів Російської Федерації. Це станеться, якщо ці медіа не будуть виконувати офіційні вимоги Єревана. 

Таку заяву зробив глава уряду Вірменії Нікол Пашинян, пише Aysor.am.

"Думаю, ми не хочемо нічого неймовірного. Я не можу собі уявити, щоб у тій же РФ можна було транслювати таке телебачення, що розповідає про державний порядок та уряд, встановлений у Вірменії, з тією ж лексикою або в межах п'яти відсотків її, і продовжувати мовлення до РФ. Це не може бути, це виключена річ. Тепер ми просимо шанобливого ставлення до Вірменії та її інтересів", — сказав він.

Пашинян наголосив, що враховуючи дружні відносини між країнами, Єреван готовий просити та вимагати багато разів від Росії дотримуватись конкретних вимог, встановлених вірменською владою.

"І якщо ця вимога буде проігнорована навіть після сьомого разу, іншого виходу немає, їх слід закрити та всі ці телеканали не повинні транслюватися до РВ", — сказав Пашинян.

За його словами, якщо ці прохання не будуть виконані, ці телеканали не зможуть продовжувати мовлення у Вірменії.

"Начебто ми вимагали сім+п'ять разів, ми вимагатимемо цього двічі, цього не сталося, будь ласка, запишімо з цього розділу, яким буде наступний крок", — додав Нікол Пашинян.

Варто зазначити, що у березні Вірменія надіслала офіційного листа в Москву з проханням, аби російські солдати залишили територію летовища "Звартноц". Наразі росіяни ведуть там службу. Їх мали б замінити прикордонні війська Вірменії.

Як відомо, останнім часом Вірменія відходить від російського курсу. Минулого тижня прем’єр-міністр країни Нікол Пашинян заявив про те, що Вірменія не була союзником Росії у війні проти України від початку вторгнення в лютому 2022 року.

Нагадаємо, наприкінці лютого Пашинян заявив, що участь Вірменії в Організації договору про колективну безпеку може бути юридично заморожена урядом країни. Це станеться у тому випадку, якщо не зміниться позиція організації щодо територіальної цілісності держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.05.2024 17:21