Футболістки полтавської "Ворскли". Джерело: офіційний сайт ФК "Ворскла"

У жіночому чемпіонаті України з футболу достроково визначився чемпіон

Полтавська "Ворскла" достроково виграла жіночий чемпіонат України з футболу сезону-2023/2024.Відбулося це за підсумками матчів 18-го туру національної першості.

Про це повідомила Українська асоціація футболу.

Перед початком сезону формат жіночого чемпіонату України зазнав змін порівняно з попереднім чемпіонатом. У першому етапі змагань команди провели 11 матчів, після чого їх поділили на дві шістки: "чемпіонську" та за "збереження місця в еліті".

Перший етап змагань "Ворскла" завершила на другому місці, поступившись "Кривбасу" у турнірній таблиці трьома очками. Сталося це внаслідок мінімальної поразки "Шахтарю" (0:1).

У перших семи матчах другого етапу змагань "Ворскла" зазнала лише однієї втрати очок — зіграла внічию з "Металістом 1925". І двічі обіграла головних переслідувачок "Кривбас" (2:1 на виїзді та 6:0 вдома).

Саме перемога над "Кривбасом" в останньому турі (6:0) визначила долю чемпіонських перегонів. Різниця між командами збільшилася до дев’яти очок за три тури до закінчення чемпіонату, тож "Ворскла" достроково завоювала трофей.

Це п'ятий чемпіонський трофей для "Ворскли" та другий — після ребрендингу команди. Полтавська жіноча футбольна команда наступного єврокубкового сезону виступить у Лізі чемпіонів — з першого раунду кваліфікації "чемпіонського" шляху.

Нагадаємо, що в півфінальному матчі Кубка України чоловіча полтавська "Ворскла" обіграла житомирське "Полісся" з рахунком 1:0. Таким чином у фіналі саме полтавці протистоятимуть фаворитам — донецькому "Шахтарю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.05.2024 17:05