Михайло Усач. Джерело: "Суспільне. Рівне"

Україна виборола першу ліцензію на Олімпіаду-2024 у стрільбі з лука

Україна здобула першу ліцензію на Олімпіаду-2024 у стрільбі з лука. За результатами європейського кваліфікаційного турніру її виборов Михайло Усач.

Про це повідомило "Суспільне. Спорт".

Завершальна стадія відбору на Олімпіаду-2024 у стрільбі з лука розпочалася з європейського кваліфікаційного турніру, який приймає Ессен. Саме у німецькому місті згодом відбудеться й чемпіонат Європи, де спортсмени, окрім боротьби за нагороди, зможуть здобути командні ліцензії на Олімпійські ігри у Парижі.

За результатами кваліфікації у чоловічому та жіночому турнірі боротьбу за ліцензії змогли продовжити два українці: Анастасія Павлова вийшла до чвертьфіналу у жіночому турнірі, а Михайло Усач у чоловічому.

Для здобуття ліцензії українські лучники мали потрапити до трійки найкращих за підсумками змагань. При цьому спортсмени з однієї країни не могли здобути більше однієї квоти в чоловічому або у жіночому турнірах.

Вибороти олімпійську ліцензію зміг лише Усач. У чвертьфінальному матчі він переміг срібного призера Ігор у Токіо Мауро Несполі: програючи 2:4, український лучник зміг виграти наступні два сети та закінчив протистояння з рахунком 6:4.

Виходу у півфінал Усача вистачило для здобуття ліцензії: до цієї стадії пройшли два стрільці з Нідерландів. Тоді як представник однієї країни не міг здобути більше однієї ліцензії.

Перша ліцензія України на Олімпіаду-2024 у стрільбі з лука є неіменною: тренерський штаб може відправити на Ігри у Парижі іншого спортсмена. Михайло Усач у минулому не змагався на Олімпійських іграх. На Іграх у Токіо Україну представляли в індивідуальному турнірі Олексій Гунбін, який в Ессені не зміг подолати кваліфікацію. Вибороти ліцензії в одиночних турнірах зі стрільби з лука Україна може ще через світовий відбірковий турнір, який відбудеться 15-16 червня в Антальї.

Нагадаємо, що вперше в історії жіноча збірна України з фехтування на рапірах завоювала медаль у команді на Кубку світу. Це сталося на змаганнях у Гонконгу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 06.05.2024 19:29