Засідання уряду. Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд утворив Штаб підготовки до опалювального сезону

У середу, 8 травня, Кабінет міністрів утворив Штаб з підготовки до наступного опалювального сезону. В ньому координуватимуть роботи з подолання наслідків енергетичного терору з боку окупантів.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, до складу Штабу увійдуть представники ключових міністерств і відомств, народні депутати, представники громад.

"Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів", — пише Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Шмигаль зазначає, що заплановано активніше залучати допомогу від партнерів і працювати над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

"Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання", — додає він.

Також він наголосив, що в уряді ухвалено низку рішень в енергетичній сфері, зокрема у п'ять разів збільшено субсидії на електроенергію для жителів Харківщини, які залишилися без світла через російські атаки.

Нагадаємо, 8 травня  російські окупанти атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести регіонах. Зафіксовані влучання й пошкодження у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.05.2024 14:57