Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

В ОСУВ "Хортиця" повідомили про окупацію Очеретиного і вказали на важливий нюанс

Російським загарбникам вдалося прорватися і закріпитися в селищі Очеретине на Донеччині. Водночас частина населеного пункту, яку окупував ворог, перебуває під вогневим контролем української армії.

Таку заяву зробив речник ОСУВ "Хортиця", підполковник Назар Волошин у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що українські воїни наразі роблять усе можливе, щоб вибити росіян з Очеретиного. У селищі йдуть тяжкі бої, проте ситуація перебуває під контролем підрозділів українських військових.

Спікер "Хортиці" заявив, що Україна ввела додаткові сили та засоби резерву, щоб стабілізувати обстановку на цьому напрямі та повернути під контроль Очеретине.

На якій ділянці фронту найважче

За словами Волошина, найскладніша ситуація зараз на Покровському та Курахівському напрямах, де проходять запеклі бої. Росіяни залучили там до чотирьох своїх бригад і намагаються розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки, щоб пробити шлях до Покровська та Курахового.

"На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги здобути він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, з нашого боку здійснюється переміщення бригад, що відновили свою боєздатність", — додав спікер.

Росіяни окупували Очеретине на Донеччині

Скріншот з сайту DeepState

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку наші захисники відбили 20 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші бійці відбили 39 атак в районах населених пунктів Калинове, Архангельське, Прогрес, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що російські військові передислокують елементи 76-ї та Сьомої повітряно-десантних дивізій із Запорізької області у напрямку Сходу України, ймовірно, для посилення та активізації поточних наступальних операцій.

Також в Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2024 13:22