Фото: Генштаб ЗСУ

В ОСУВ "Хортиця" повідомили про успіхи ЗСУ на Лиманському напрямку

Сили оборони мають певні успіхи у районі Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку. Наші воїни покращили тактичне положення на цьому відтинку фронту.

Таку заяву зробив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі "Громадського радіо".

"Можу підтвердити частково, що на Лиманському напрямі ми маємо певні успіхи Сил оборони в районі Серебрянського лісництва, дещо вдалося покращити тактичне положення", — сказав він.

Волошин також розповів про ситуацію в районі Часового Яру. Там, як зазначає речник, за останні дні окупанти не мали жодних територіальних здобутків.

"Ворожої армії у місті немає. Противник все ж таки докладає зусиль і продовжує знищувати Часів Яр та навколишні населені пункти авіацією та артилерією", — резюмував Волошин.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Лиманському напрямку Силами оборони відбито дві атаки в районі населеного пункту Невське Луганської області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське Луганської області; Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 10 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційний удар в районі населеного пункту Дружба Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області.

Нагадаємо, у вечірньому відеозверненні 7 травня президент Володимир Зеленський назвав найгарячіші напрямки фронту. Він також наголосив на важливості постачання українській армії снарядів та озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 22:54