Жолт Шем’єн. Джерело: facebook

В Угорщині зробили заяву щодо повернення чоловіків призовного віку в Україну

Будапешт не буде примусово відправляти українських чоловіків-біженців призовного віку додому. Кожен громадянин має приймати рішення про повернення в Україну самостійно.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн, пише atv.hu.

За його словами, "кожен біженець" з України, який проживає на території Угорщини перебуває у "цілковитій безпеці та отримує всю допомогу".

Віце-прем’єр-міністр заявив, що Угорщина "не видасть жодного українського біженця, незалежно від того, чи є він військовозобов’язаним, чи ні". Він підкреслив, що всі біженці з України є вільними людьми в Угорщині, які мають вирішувати, чи залишатися тут, чи їхати додому.

"Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, на думку українців, військовозобов’язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть. Кожен біженець з України у нас у цілковитій безпеці та отримує всю допомогу, чи то угорську, чи українську", — наголосив він.

Нагадаємо, у Німеччині розглядають можливість повернення до України чоловіків призовного віку, щоб допомогти Києву з мобілізацією. 

Додамо, радниця відділу політики громадянства та міграції міністерства внутрішніх справ Естонії Аннелі Вікс заявила, що естонська влада не планує проводити примусову репатріацію на територію України чоловіків призовного віку, які виїхали до Естонії через війну та законно проживають на території країни. З посвідкою на проживання на підставі тимчасового захисту в Естонії проживає 6500 українських чоловіків віком від 18 до 60 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 14:36