Фото: depositphotos

В Україні збільшилась кількість офіційних мільйонерів

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік. Загалом офіційних мільйонерів в нашій країні вже понад 10 тисяч. 

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

За його словами, станом на 1 травня громадяни України подали понад 172 тисячі податкових декларацій. Кількість громадян, які за результатами 2023 року задекларували річний дохід у сумі понад один мільйон гривень становить 10,7 тисячі осіб. Це на 1,2 тисячі осіб більше в порівнянні з минулим роком.

В поданих деклараціях задекларовано річний дохід у сумі 218,5 мільярда гривень, а податкові зобов’язання до сплати в бюджет ПДФО у сумі 4,8 мільярда гривень. 

Гетманцев зазначив, що значна частина громадян подали декларації з використанням сервісу ДПС щодо предзаповнення декларації. За його словами, таким сервісом скористалися більш ніж 120 тисяч громадян.

Яку суму зберігають українці у банках

Варто зазначити, що, за даними НБУ, в Україні станом на 1 лютого 2024 року в 63 банках зберігалося 1 трильйон 55 мільярдів гривень, які належать фізичним особам. З них кошти на вимогу — це 665 мільярдів гривень. 

До того ж 2023 року загальна кількість готівки в Україні зросла на 6,7%. Водночас станом на 1 січня 2024 року громадяни тримають "під матрацом" 764,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, раніше в НБУ заявили, що в Україні доступ до банківської таємниці, як раніше, залишатиметься обмеженим. Фінансові установи й надалі гарантують таємницю банківського рахунку та відомостей про клієнта. Проте відтепер на запит правоохоронних органів банки мають право надавати інформацію про номер платіжної картки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.05.2024 15:39