Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні змінили порядок бронювання від мобілізації на підприємствах

Кабінет міністрів України вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних. Це стосується списків людей, які підлягають мобілізації.

Про це свідчить постанова Кабміну № 520.

Згідно з документом, погодження списків військовозобов’язаних для бронювання передається від Генерального штабу Збройних сил України до Міністерства оборони. Як і раніше, бронювання здійснюється за рішенням Міністерством економіки.

Як відомо, працівників критично важливих підприємств, органів державної влади можуть забронювати від мобілізації. Зараз це регулює постанова Кабміну від 27.01.2023 року №76.

Однак Верховна Рада України ухвалила закон про нові порядки військової служби, мобілізації та військового обліку. Тож український уряд протягом місяця з дня публікації закону (з 17 квітня) повинен визначитися з новим порядком бронювання. Зараз Кабмін працює над розробкою відповідних актів.

Нещодавно постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомляв, що термін дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним рішеннями Міністерства економіки, продовжили ще на один місяць. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 7 травня.

Нагадаємо прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних є основою робочої економіки та інфраструктури. Профільні міністерства повинні найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2024 11:15