Фото: Офіс президента

"Виконують найскладніші завдання на фронті": Зеленський звернувся до військових у День піхоти

У понеділок, 6 травня, в Україні відзначається День піхоти. Президент України Володимир Зеленський звернувся до воїнів, які виконують найскладніші завдання на фронті.

Про це український гарант написав у своєму Telegram.

"День піхоти. Професійний день наших воїнів, які виконують найскладніші завдання на фронті, знищують окупанта попри все", — зазначив він.

Зеленський наголосив, що піхотинці здобувають захист для нашої держави та людей. Також президент подякував кожному українському воїнові.

"Дякую кожному й кожній в українській піхоті за службу й характер, за щоденний героїзм, за те, що ви є надійною основою нашої оборони! Пишаємося українськими піхотинцями!" — наголосив гарант.

Що відомо про День піхоти

Це свято з'явилося у квітні 2019 року. День піхоти відзначається саме 6 травня, оскільки саме в цей день у 1648 році козаки здобули перемогу у битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва Національної визвольної боротьби під керівництвом Богдана Хмельницького.

Свято було встановлено "з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій".

Нагадаємо, 5 травня президент Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил України привітали українців зі святом Великодня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2024 14:56