Фото: depositphotos.com

Власником lifecell стане французький мільярдер: що про нього відомо

Новим власником мобільного оператора lifecell в Україні стане французький мільярдер. Йдеться про співвласника газети Le Monde Ксав’є Ньєль. 

Про це повідомило видання Цензор.НЕТ.

Що відомо про продаж мобільного оператора lifecell 

Мобільний оператор lifecell, який входить до трійки найпопулярніших операторів зв’язку в Україні, наразі він належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. Проте його продають. 

Так, 22 квітня 2024 року Київський апеляційний суд скасував арешт 100% корпоративних прав ТОВ "Укртауер", а до того, 16 квітня, — скасував арешт 19,8% корпоративних прав ТОВ "Лайвсел" та 100% корпоративних прав ТОВ "Пейсел" що відкрило можливість завершити процес продажу, але остаточне рішення ще має ухвалити Антимонопольний комітет України.

Українські активи Turkcell планує продати за 525 мільйони доларів. Покупку хоче здійснити французька інвестиційна компанія NJJ Capital, яка належить мільярдеру Ксав'є Ньєлю. Також ця французька компанія планує купити одного з лідерів телекомунікаційної галузі України. Йдеться про компанію "Датагруп-Воля". Після надання згоди АМКУ на придбання активів lifecell вони будуть об'єднані в одну групу.

Відомо, що партнером французької компанії стане інвестиційна компанія Horizon Capital, якій належить "Датагруп-Воля". 

Що відомо про нового власника мобільного оператора lifecell 

Майбутній власник українського lifecell — засновник та мажоритарний акціонер третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad. Також він є співвласником газети Le Monde та власником найбільшого телеком-провайдера Монако — Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir.

Станом на квітень 2024 року статки Ксав'є Ньєля оцінювалися в 10 мільярдів доларів. Він став мільйонером після того, як за 40 мільйонів євро продав власноруч створену компанію Worldnet — першого інтернет-провайдера у Франції. Тоді йому було 24 роки. 

Ксав’є Ньєль

Ксав’є Ньєль. Джерело: detector.media

У 1998 році мільярдер створив компанію Free, яка надавала доступ одночасно до високошвидкісного інтернету, кабельного телебачення та телефонного зв’язку. Розвиваючи інтернет-послуги, Ньєль паралельно інвестував у еротичні шоу та секс-шопи Парижа та Ельзасу.

У березні 2010 року Ньєль став співзасновником приватного інвестиційного фонду Kima Ventures, який із лютого 2010 по серпень 2014 року вклав свої кошти в 330 компаній у 32 країнах світу, завдяки чому видання Business Insider назвало Ньєля одним із найактивнішими ангел-інвесторів у світі. 

Нагадаємо, 14 листопада 2023 року акціонери ПрАТ телеканалу "Інтер" змінили керівництво компаніїУ липні 2023 року бізнесмен Дмитро Фірташ викупив частку медіа у Сергія Льовочкіна. Новою головою правління телеканалу призначено Олександра Пилипця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.04.2024 15:20