Скріншот з відео

Як олімпійський вогонь запалювали у Марселі: ефектне відео

У середу, 8 травня, до Марселя з Греції прибув олімпійський вогонь. Його доправили на борту старовинного вітрильника "Белем", а сама подорож тривала 12 днів.

У місті в четвер офіційно розпочнеться естафета, яка триватиме 65 днів і завершиться в Парижі — столиці Олімпіади. Для зустрічі вогню Олімпійських ігор у Старому порту Марселя зібралися понад 150 тисяч людей. 

"Вогонь прибуває, Ігри прибувають і стають частиною життя французького народу", — йдеться у привітанні президента Франції Еммануеля Макрона, який зустрів олімпійський вогонь у Марселі.

Першу чашу з вогнем для Олімпійських ігор 2024 року безпосередньо в порту запалив репер Жюль.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Як повідомив голова міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, будь-який нейтральний спортсмен з російським паспортом, який висловлюватиме свої політичні погляди під час Олімпіади, може бути виключений зі змагань.

Цікаво, що самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко переконаний, що Олімпійським іграм-2024 не потрібно оголошувати бойкот. Водночас він закликав своїх громадян "бити морди" опонентам у Парижі.

Варто зазначити, що українським спортсменам, які візьмуть участь на Олімпійських іграх у Франції, рекомендовано дистанціюватись від контактів з представниками Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.05.2024 18:57