Фото: Ice Hockey World Championships

Збірна України розгромила Іспанію на чемпіонаті світу з хокею

На чемпіонаті світу з хокею в Дивізіоні IB збірна України перемогла збірну Іспанії. Це був четвертий матч на турнірі для нашої команди. 

Про це стало відомо з результату поєдинку, який опублікував Ice Hockey World Championships.

Матч закінчився з рахунком 6:1 на користь української команди. Дублем відзначився Трахт та Садовіков, а по одній шайбі закинули Кривошапкін та Захаров. Іспанці забили лише раз. Забитою шайбою відзначився Гонсалес. 

Важливо зазначити, що це була вольова перемога українців, адже іспанська команда забила першою. Іспанці нав'язали "синьо-жовтим" свою гру в першому періоді. Представники піренейського півострова уважно грали в обороні та гостро контратакували. Але попри те, що українська команда значно перевершила Іспанію за кількістю кидків, відкрити рахунок першими не змогли.

Так продовжувалось і в другому періоді, але до того ж аутсайдери сенсаційно відкрили рахунок першими. Іспанець Гонсалес класно кинув у дальній кут. Українці додали темпу грі й зрівняли рахунок аж перед перервою. Шайбою у воротах іспанців відзначився Трахт, коли реалізував вихід один в один після гольової передачі Пересунька.

У старті третього, фінального періоду збірна України вийшла вперед. Закінчив зразкову атаку Садовіков. Він перед воротами іспанців замкнув простріл Денискіна, а ще за півтори хвилини Кривошапкін результативно зіграв на добиванні після кидка Дахновського.

Через таку потужну гру у виконанні "синьо-жовтих" іспанці посипалися. Натомість українці не планували зупинятися та збільшили гандикап. Спершу Захаров влучним кидком "прошив" голкіпера з центральної зони. Потім Садовіков оформив дубль, підправивши на "п'ятаку" кидок Фадєєва. І закінчив розгром Трахт, який вдало підставив ключку під постріл Пересунька з дистанції.

Нагадаємо, що на майбутній Євро-2024, який відбудеться в Німеччині, Союз європейських футбольних асоціацій дозволив розширити фінальні заявки національних збірних до 26 гравців. Раніше можна було заявити лише 23 футболістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.05.2024 16:33