Хокеїсти збірної України. Джерело: IIHF

Збірна України з хокею виграла всі матчі дивізіону IB і підвищилася в класі

Хокейна збірна України виграла чемпіонат світу 2024 року в дивізіоні ІВ. В останньому турі "синьо-жовті" хокеїсти обіграли команду Литву з рахунком 4:1. Це був вирішальний матч для українців.

Чемпіонат світу 2024 року став для України четвертим поспіль у дивізіоні ІВ. У перших чотирьох матчах команда Дмитра Христича здобула чотири перемоги із загальним рахунком 27:1 і очолила турнірну таблицю перед завершальним туром.

В останньому поєдинку світової першості Україна зустрічалася з господарем змагань Литвою, яка теж набрала 12 очок у чотирьох зустрічах. Матч Литва — Україна визначав долю єдиної путівки у дивізіон ІА — переможець гри здобував підвищення у класі.

Перший період поєдинку завершився мінімальною перемогою України — 1:0. Другий період "синьо-жовті" теж виграли з мінімальною перевагою — таким чином на останню велику перерву підопічні Дмитра Христича пішли за рахунку 2:0. У третьому періоді команди обмінялися закинутими шайбами, а крапку у грі поставив Пересунько, який забив у порожні ворота та зміцнив перемогу України — 4:1.

Україна втретє в історії виграла чемпіонат світу в дивізіоні ІВ, який є третім за рангом у світовому хокеї. Раніше це ставалося 2013 та 2016 років. "Синьо-жовті" здобули підвищення у класі: 2025 року вони зіграють на чемпіонаті світу в дивізіоні ІА. Україна вилетіла з цього дивізіону 2017 року.

Суперників України на світовій першості 2025 року визначать матчі в дивізіоні ІА, які тривають зараз. У цьому дивізіоні виступають Словенія, Румунія, Угорщина, Італія, Японія та Корея, найкращі 2 команди вийдуть в еліту, корейці достроково вилетіли у дивізіон ІВ.

Нагадаємо, що в попередньому матчі чемпіонату світу з хокею в дивізіоні IB збірна України перемогла збірну Іспанії з рахунком 6:1. Це був четвертий матч на турнірі для нашої команди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.05.2024 22:35