Фото: сайт Офісу президента

Зеленський озвучив кількість російських обстрілів та звернувся до союзників (відео)

Російська армія цього тижня здійснила понад 380 обстрілів українських міст і регіонів. Саме тому рішення про системи протиповітряної оборони та зброю необхідні зараз для захисту життя.

Відповідне повідомлення Зеленський опублікував на своїй сторінці в Facebook. Він наголосив, що Україна очікує на вчасні й достатні рішення про ППО, а також вчасне постачання зброї для наших воїнів.

"Харківська, Чернігівська, Сумська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська області. Терористи здійснили понад 380 обстрілів наших міст та регіонів лише за цей тиждень. І так — кожен тиждень цієї війни. Щоденний свідомий російський терор проти людей, наших міст і сіл можна зупинити. У партнерів є всі необхідні системи, вся необхідна зброя, щоб Україна змогла захистити життя", — йдеться у заяві президента.

Зеленський також висловив подяку всім лідерам і державам, які "розуміють, що оперативність у постачанні та повнота реалізації домовленостей — це те, що захищає не лише українців, а й кожен народ, проти якого може бути націлений російський терор".

Атака "шахедів" на Харків 4 травня

У ніч на суботу, 4 травня, російські загарбники здійснили удар по цивільній інфраструктурі Основ'янського району Харкова. У місті сталися два "прильоти". На місці одного із влучань виникла масштабна пожежа. Спершу мер міста Ігор Терехов повідомляв про одну постраждалу людину, однак пізніше додав, що таких осіб троє, серед них — дитина.

Своєю чергою голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов вказав, що постраждала дитина 2010 року народження та жінка госпіталізовані, ще одній 89-річній жінці надали допомогу на місці. Крім цього, до медиків звернулася четверта постраждала — 52-річна жінка.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил, у ніч на 4 травня російські загарбники атакували територію України 13 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Силам оборони вдалось знищити усі ворожі дрони.

Своєю чергою начальник прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що російська армія дедалі частіше під час обстрілів України робить ставку на балістичне озброєння. Це пов'язано з мобільністю платформ, які застосовують під час пусків ракет даного типу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 14:42