WSJ: США схвалили передачу Україні ракетних систем MLRS

28 ТРАВНЯ 2022 08:59

Сполучені Штати Америки схвалили передачу Україні ракетних систем великої дальності типу MLRS. Офіційно про це може бути оголошено вже наступного тижня.

Про це пише TrueUA із посиланням на Wall Street Journal.

Реактивні системи залпового вогню, або MLRS, були головним запитом з боку українських політиків і дипломатів в останні тижні. Анонсовано, що схвалені до передачі Україні ракетні комплекси мають дальність стрільби в 70 км. Джерела в Пентагоні також повідомляють, що передача MLRS є частиною більшого пакета військової допомоги для України.

Чому для України такі важливі MLRS-системи

M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System – ракетна система залпового вогню) – універсальна пускова установка армії США. Залежно від версії, дальність стрільби може досягати 70 км ракетами М30 і М31 або до 300 км, якщо це версія для балістичних ракет ATACMS.

Якщо Україні поставлять ці установки, то ЗСУ отримують значно потужнішу "довгу руку" для ракетних військ. Дальності вистачить, щоби досягти Кримського мосту. Американські реактивні системи залпового вогню необхідні Україні, щоб військові могли деблокувати Чорне море та запобігти глобальній продовольчій кризі.

Відомо, що Росія заблокувала українські порти, через що Україна – найбільший експортер зерна – не може доставити продукцію до інших країн.

Світ, 28.05.2022 08:59