Сухопутні війська України. Фото: Зеленський / телеграм

12 грудня — День Сухопутних військ України: привітання Зеленського, Залужного, Сирського, Умєрова

У вівторок, 12 грудня, українці відзначають професійне свято наших захисників — День Сухопутних військ України. Вони є найпотужнішою складовою Збройних сил України, оскільки нараховують майже 600 тисяч воїнів різних родів військ.

 12 грудня сухопутні війська україни

сухопутні війська україни свято 12 грудня

сухопутні війська україни свято

Сухопутні війська України. Фото: Володимир Зеленський, Генштаб ЗСУ, Telegram

З нагоди свята, президент України Володимир Зеленський привітав військових із професійним святом.

"Сухопутні війська України. Майже 600 тис. воїнів різних родів військ. Сміливі. Героїчні. Потужні. Багатьох відзначено державними нагородами. Багатьох пам’ятатимуть завжди побратими за силу й допомогу в бою. Багатьом вдячні наші люди за звільнення нашої землі, міст і сіл, за можливість пишатися потужністю української армії. Багатьох ми сьогодні згадуємо, коли вшановуємо українських героїв, які віддали свої життя заради нашої держави й людей. Слава нашим захисникам! Дякую кожному солдату, кожному сержанту, кожному командиру за міць, яку ви даєте нашій державі", — наголосив він.

У привітанні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що незламна воля та мужність Сухопутних військ є гордістю держави, а самих військових назвав надійною основою української армії.

"Другий рік поспіль ми відзначаємо цей день в умовах великої війни, захищаючи країну від російської ворожої навали. Ви – надійна основа української армії. Міцний щит та гострий спис, що нещадно знищує противника! Ви знаєте ціну кожного клаптика української землі. Ваша незламна воля та мужність є гордістю нашої держави!", — наголосив Залужний.

З професійним святом військових привітав і командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Він наголосив, що основний тягар нинішньої війни випав саме на бійців Сухопутних військ, оскільки вони "це основа, стрижень Збройних сил України". Завдяки цим воїнам "більшість українців мають змогу жити й працювати для потреб фронту і відновлення країни", зауважив Сирський.

"Наші воїни і вдень, і вночі б'ють ворога, знищують його потенціал. Серйозного ворога, який переважає як в особовому складі, так і в техніці. Ніхто так не відчуває всю важкість бойових буднів, як піхотинець, який у важких погодних умовах під шаленим вогнем відбиває атаки ворога", — сказав Сирський.

Окремо він відзначив колосальну самовідданість українських артилеристів, танкістів, бійців штурмових бригад, льотчиків армійської авіації та воїнів протиповітряної оборони Сухопутних військ.

"Завдяки вашому щоденному героїзму та самовідданості ми не тільки потужно тримаємо оборону, але й метр за метром відбиваємо нашу землю в окупантів", — наголосив генерал.

Очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров наголосив, що військовослужбовці Сухопутних військ України складають "найчисельніший та наймогутніший вид Сил оборони". 

"Вже самі назви ваших бригад наводять жах на ворога. Ваше гасло "За Україну! За її волю!" – відлуння і продовження столітніх традицій боротьби за нашу свободу. Ви твердо стоїте на нашій землі! Рухаєтесь вперед, вигризаючи кожен шматок окупованої ворогом території, завдаючи йому значних втрат. Ви не спиняєте рух до кордонів нашої держави", — йдеться у привітанні міністра.

Зазначимо, що День Сухопутних військ, який відзначають щороку 12 грудня, був встановлений указом президента України від 18 жовтня 1997 року для відзначення заслуг Сухопутних військ як найчисленнішого виду Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави.

Нагадаємо, 5 грудня в Україні відзначали Міжнародний день волонтера. Президент Володимир Зеленский привітав всіх причетних зі святом і наголосив, що волонтери — це "наша армія активних українців" та наголосив, що вони своєю допомогою наближають перемогу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 12:19