Фото: соцмережі

Алмазній галузі РФ загрожують санкції від США та ЄС, — Держдеп

США та країни ЄС планують запровадити економічні обмеження проти алмазної галузі Росії. Представники держав вже провели відповідну зустріч із керівниками компаній алмазної промисловості.

Про це повідомили в прес-службі Держдепартаменту США.

"Посол Джеймс О'Брайєн приєднався до заступника гендиректора та головного спеціаліста з контролю правил торгівлі Єврокомісії Дениса Редоннета, щоб обговорити з провідними офісами торгівлі алмазами, а також виробниками, лабораторіями та галузевими торговими асоціаціями в США та Європі… важливість залучення алмазної промисловості щодо майбутніх імпортних заходів, пов’язаних з Росією", — зазначили в повідомленні Держдепу.

Посадовці наголосили, що РФ продовжує заробляти мільярди доларів на торгівлі діамантами. Відтак, представники США і ЄС зосередилися на найбільш ефективних і впливових способах, щоб перервати цей потік доходів.

"Сполучені Штати та Європейський Союз залишаються відданими накладенню економічних наслідків на Росію за неспровоковану війну в Україні", — наголосили в Держдепі.

Нагадаємо, нещодавно Вищий антикорупційний суд України стягнув у держбюджет активи президента російського ЦСКА Євгена Гінера. Йдеться про 88,89% акцій PIN банку підприємця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.03.2023 08:02