Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Американські аналітики назвали наступну важливу ціль РФ на Сході України

Російські війська можуть ухвалити рішення про наступ зі свого виступу на північ від Авдіївки у напрямку Торецька на додаток до російських наступальних операцій у районі Часового Яру, що, ймовірно, вимагатиме від окупантів проведення тактичної паузи для концентрації сил для такого наступу.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська можуть зосередити свої зусилля на лінії Стара Миколаївка-Суха Балка (на північ від лінії Очеретине-Керамік та на південний захід від Торецька), а не на північний захід від Очеретине, оскільки російські війська вже щосили намагаються захистити фланги свого виступу біля цього населеного пункту. 

ISW нещодавно підрахував, що російські війська можуть ухвалити рішення просунутися на північ від свого тактичного прориву біля Очеретиного трасою Н-20 (Донецьк-Костянтинівка), щоб чинити тиск на українські сили, що обороняються в районі Торецька, і, можливо, поставити під загрозу оперативний тил української оборони й на захід від Часового Яру. Часів Яр є важливим з оперативного погляду об'єктом, оскільки він надасть російським військам плацдарм для початку наступальних операцій проти Дружківки та Костянтинівки, які утворюють укріплений пояс чотирьох великих міст Донецької області. 

Однак російським військам, ймовірно, буде потрібна більш тривала пауза для посилення наявних підрозділів та передислокації додаткових сил у район Очеретиного, якщо вони вирішать спробувати просунутися на північ, у район Торецька. Машовець заявив, що Центральне угруповання військ Росії (нині відповідає за Авдіївський район) створило тактичний резерв із трьох невеликих піхотних полків на Авдіївському напрямку, а ISW раніше оцінював, що російські війська, ймовірно, створюють резерви оперативного та стратегічного рівня для підтримки очікуваного весняно-літнього наступу.

Раніше ISW повідомляв, що російські війська 30 квітня не зробили жодних підтверджених наступів у районі Авдіївки вперше за кілька днів, а українські джерела повідомили, що окупаційні війська провели на напрямі Бахмут — Часів Яр дещо більше атак, ніж у районі Авдіївки.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 07:25