Двопартійна делегація США у Києві. Джерело: сторінка посольства США в Україні в мережі X

Американські конгресмени пояснювали в Києві затримку з військовою допомогою Україні

У понеділок, 22 квітня, з візитом до Києва прибула двопартійна делегація Палати представників США. Її члени наголосили, що затримка із затвердженням допомоги Україні не пов’язана зі зменшенням рівня підтримки.

Про це повідомила "Європейської правди".

Зокрема, член комітету із закордонних справ Палати представників США республіканець Том Кейн підкреслив, що нинішня версія законопроекту про додаткове фінансування іноземної допомоги – включно з Україною – містить низку поліпшень порівняно з сенатською версією.

Серед іншого, політик згадав положення про REPO, яке дозволить конфіскувати заморожені активи Росії у США, а також вимогу до власника TikTok продати бізнес некитайській компанії.

"Усі ці речі, всі ці зусилля потребували часу, щоб об'єднати зусилля та знайти те двопартійне рішення, яке, сподіваюся, до кінця тижня пройде через Сенат США, а потім після підпису президента набуде чинності як закон", — додав Кейн.

Його колега, демократ Білл Кітінг окремо наголосив, що в Палаті представників "завжди була велика підтримка" допомоги Україні.

"Ви, мабуть, помітили, що в Конгресі США речі не відбуваються дуже швидко в наші дні. І це прикро. Але двопартійний дух, який ми маємо тут, є ознакою того, що ми можемо виконати роботу", — зазначив він.

Як відомо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроект про іноземну допомогу для України. Лідер демократичної більшості у Сенаті США Чак Шумер заявив, що Сенат голосуватиме за документ у вівторок, 23 квітня.

Нагадаємо, що сьогодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Американський лідер запевнив, що в разі схвалення документа Сенатом він негайно підпише закон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 22:19