Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Аналітики повідомляють про просування окупаційних військ поблизу Бахмута і Кремінної

Російським військам вдалося просунутись в районі Кремінної та Бахмута. Водночас позиційні бої точаться по всій лінії фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Війська Російської Федерації нещодавно підтвердили просування в районі Кремінної під час позиційних боїв 16 січня уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри, що були оприлюднені 15 січня, демонструють, що окупаційні підрозділи просунулися на північ від Діброви (на південний захід від Кремінної).

Також російські сили нещодавно досягли незначних успіхів поблизу Бахмута та продовжили позиційні бойові дії з Силами оборони в цьому районі 16 січня. Геолокаційні кадри показують, що війська РФ незначно просунулися на північ від Кліщіївки (на південний захід від Бахмута).

Мапа ISW

Що відбувається на фронті: дані Генштабу

На Лиманському напрямку наші захисники відбили дев'ять атак окупантів в районах Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 15 атак біля Макіївки, Білогорівки Луганської області та північніше Григорівки, Веселого Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Білогорівка Луганської області та Торське, Григорівка, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито шість атак противника в районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

Нагадаємо, спікер Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявив, що російські окупанти тримають на Авдіївському напрямку близько 40 тисяч солдатів. Кількість ворожих військ у цьому районі суттєво не змінилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 07:01