Фото: TrueUA

"Київстар" повідомив про відновлення ще однієї важливої послуги

Компанія "Київстар" відновила доступ до послуг SMS, в тому числі в міжнародному роумінгу. Наразі триває робота над відновленням послуги M2M для бізнес-клієнтів.

Про це повідомила представниця компанії Ірина Леліченко.

"Статус роботи мережі Київстару станом на 11:00, 18 грудня 2023 року. Компанія відновила доступ до послуг SMS, в тому числі — в міжнародному роумінгу", зазначила вона і додала, що далі компанія планує розпочати відновлення доступу до послуг M2M для бізнес-клієнтів.

Зазначається, що інформування про повне відновлення працездатності сервісів, компанія буде робити по завершенні всіх стабілізаційних заходів. Разом з тим, у деяких населених пунктах все ще виникають локальні складнощі із доступністю до "Домашнього Інтернету". 

 київстар відновив доступ до смс

Фото: сторінка Kyivstar у Facebook

Відомо, що компанія залучила весь наявний персонал, в т.ч. з інших регіонів та областей, для якомога швидшого відновлення повноцінної роботи усіх сервісів. Додається, що технічні роботи відбуваються поступово, з дотриманням усіх вимог безпеки.

Нарахування бонусів і компенсацій абонентам, які не могли користуватися послугами зв'язку через хакерську атаку, буде здійснено лише після повної стабілізації роботи мережі та запуску всіх послуг. Просимо очікувати офіційної інформації від компанії, запевнили в "Київстар".

Станом на 17 грудня компанія "Київстар" відновила наступні послуги:

  • голосовий звʼязок (включно з роумінгом);

  • мобільний інтернет (певний час може працювати із заниженою швидкістю);

  • домашній інтернет (не у повному обсязі);

  • VPN.

Нагадаємо, 12 грудня у роботі одного з найбільших українських операторів мобільного зв'язку "Київстар" стався масштабний збій через частково зруйновану ІТ-інфраструктуру. Для з'ясування обставин та наслідків протиправних дій втручання у діяльність мережі "Київстар" залучили представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

У НБУ зазначили, що хакерська атака на "Київстар" призвела лише до часткових проблем з роботою частини POS-терміналів торговельної мережі. Водночас більшість банкоматів, терміналів самообслуговування та банківських відділень працюють у штатному режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 18.12.2023 14:34